Tilaa tulkkaus!

Tulkkausta tunteella

Kuultava tarjoaa tulkkausta kuuroille, kuulovammaisille, kuulonäkövammaisille ja puhevammaisille.

Toimimme Etelä-Suomen alueella, esimerkiksi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lahdessa sekä Itä-Suomen alueella Kotkassa, Lappeenrannassa, Imatralla ja niiden ympäristökunnissa.

Viitotun puheen ja tukiviittomien opetusta tuotamme ryhmille sekä perheille.

Meille on tärkeää, että asiakas tulee kuulluksi ja ymmärretyksi. Olet meille juuri se ”Kuultava”.

Kuultava on Kelan sopimuskumppani.

Kuultava on Kelan tulkkauspalvelun sopimuskumppani

 

Palvelumme

Kirjoitustulkkaus

Kirjoitustulkkaus

Kirjoitustulkkausta käyttävät huonokuuloiset ja kuuroutuneet henkilöt. Se on tulkkausmuoto, jossa tulkki välittää puhujan suullisen viestin kirjoitukseksi joko tietokoneella tai käsinkirjoittaen.

Kirjoitustulkkausta tuotamme yli 20 vuoden kokemuksella vaativiinkin tilaisuuksiin henkilökohtaisena palveluna tai ryhmätulkkauksena, myös englannin kielellä. Tulkki tuo mukanaan kaikki tarvittavat laitteet.

Viittomakielen tulkkaus

Viittomakielen tulkkausta käyttävät viittomakieliset kuurot. Viitotun puheen tulkkausta käyttävät puheen oppimisen jälkeen kuuroutuneet sekä huonokuuloiset henkilöt.

Viittomakielen tulkkimme ovat amk-koulutuksen saaneita ammattilaisia.

Viittomakommunikaation opetus

Viittominen tukee lapsen puheen kehitystä, jos siinä esiintyy viivästymää. Tarjoamme sopeutumisvalmennuksena tukiviittomaopetusta lapsen perheelle ja lähipiirille, myös päiväkotiin.

Viitottu puhe on huonokuuloisten ja kuulovammaisten käyttämä kommunikaatiomenetelmä. Kuultava tuottaa viitotun puheen kursseja sopimuksen mukaan.

Tulkkaus kuulonäkövammaisille

Kuulonäkövammaisille tulkataan viittomakieltä tai viitottua puhetta taktiilisti (kädestä käteen) tai kapeaan näkökenttään. Tulkkaukseen kuuluu olennaisesti opastus ja kuvailu. Myös kirjoitustulkkimme ovat kouluttautuneet kuulonäkövammaisten tulkeiksi.

Puhevammaisten tulkkaus

Puhevammaisten tulkkaus

Puhevammaiset kommunikoivat mm. viittomilla, epäselvällä puheella, kuva- ja lausekansioilla, aakkostaululla, piirtämällä sekä erilaisilla kommunikoinnin apuvälineillä ja ohjelmilla.

Tulkkimme ovat harjaantuneet käyttämään monia erilaisia kommunikointikeinoja ja –välineitä.

Tutustu tulkkeihimme
Tutustu tulkkeihimme!